به گزارش راهبرد معاصر، مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ایران امروز سه شنبه 12 مرداد در دفتر رهبر معظم انقلاب برگزار خواهد شد. در این مراسم جمعی از مسئولان نظام و شخصیت های لشگری و کشوری حضور خواهند داشت. در ابتدای مراسم وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات 1400 ارائه خواهد داد و پس از آن متن حکم رئیس جمهور قرائت می شود و پس از سخنرانی رئیس جمهور منتخب سید ابراهیم رئیسی، رهبر معظم انقلاب سخنرانی خواهد کرد. پخش زنده مراسم تنفیذ ریاست جمهوری از شبکه های داخلی و برون مرزی صدا و سیما پوشش داده خواهد شد. در این گزارش به پوشش لحظه به لحظه مراسم تنفیذ خواهیم پرداخت.
مراسم تنفیذ ریاست جمهوری 1400 به صورت زنده و مستقیم از شبکه های صدا و سیما، سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکه های اجتماعی ، به صورت زنده پخش می شود.
مراسم تنفیذ ریاست جمهوری امروز سه شنبه 12 مرداد ساعت 10:30صبح در حسینیه امام خمینی (ره) با رعایت شیوه نامه های ستاد ملی کرونا با حضور مسئولان نظام برگزار خواهد شد.
براساس اصل 110 قانون اساسی امضای حکم ریاست جمهور پس از انتخاب مردم از جمله وظایف و اختیارات رهبری است و طبق قانون انتخابات ریاست جمهوری، دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران چهار سال است و از تاریخ تنفیذ اعتبار نامه به وسیله مقام معظم رهبری آغاز می گردد. در این مراسم پس از سخنرانی وزیر کشور درباره انتخابات 1400 ، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب حجت الاسلام و المسلمین گلپایگانی ، به قرائت متن حکم رهبر انقلاب در تنفیذ رای مردم و نصب سید ابراهیم رئیسی به مقام ریاست جمهوری ایران خواهد پرداخت و بعد از آن رهبر معظم انقلاب متن حکم را به رئیس جمهور منتخب اعطا می کنند. در ادامه رئیس جمهور سخنرانی خواهند کرد و پس از آن رهبر معظم انقلاب سخنرانی خواهند داشت.
با توجه به حضور جمعی از مهمانان خارجی در سطوح مختلف در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری رییس پلیس پایتخت از اعمال محدویدیت های ویژه ترافیکی در محدوده خیابان های جمهوری ، امام خمینی (ره) و کارگر از ساعت 9 تا حدود 13 خبر داد .همچنین کنترل های نامحسوس و اطلاعاتی با بهره گیری از ده ها گشت اطلاعاتی در این چند روز اجرا خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری آقای سید ابراهیم رئیسی، به بیان مطالبی درخصوص نوع حکمرانی و ارتباط مسئولان با مردم پرداختند.
برخی محورهای سخنان ایشان به شرح زیر است:
- باید از خداوند متعال تشکر کنیم که این توفیق را به ملت ایران عنایت کرد که توانستند یک بار دیگر این حرکت کاملاً پرمعنای انتخابات را که نشانه مردمسالاری دینی است با موفقیت به انجام برسانند.
- باید به دولت دوازدهم و رئیسجمهور محترم و همکارانشان خسته نباشید بگوییم و برای جناب آقای رئیسی و دولت و همکارانشان طلب توفیق و عنایت ویژه بکنیم.
- این مراسم متکی به قانون اساسی و رسمی است که امام بزرگوار بنیانگذاری کردند و در چند دهه بارها تکرار شده است و مظهری است از جابجایی مسئولیت بسیار مهم قوه مجربه که مدیریت کشور است به شکل عقلانی و آرام و متین که مسئله مهمی است. معمولاً در بسیاری از کشورها این جابجایی با کشمکش انجام میگیرد اما اینجا با آرامش و امنیت انجام میشود. این نشان عقلانیت و آرامش و طمانینه عمومی حاکم بر کشور و مسئولین است و هم نشانه تنوع سیاسی است و دولت هایی که پی در پی آمدند گرایشهای مختلف سیاسی داشتند و این تنوع نشانه آزادی انتخابات و سلامت انتخابات است و این مضامین را در این حوادث بایستی ببینیم.
- یک توطئه تحریم انتخاباتی از مدتی پیش طراحی شده بود و در محافل سیاستگذاری دشمان کشور و جمهوری اسلامی و برخی هم در داخل از روی غفلت و برخی هم از روی غرض این سیاست را دنبال میکردند و مردم پاسخ قاطعی دادند. خدا را شکر می کنیم و از مردم هم تشکر میکنیم.
- در بیانات و تبلیغات رئیس جمهور محترم آقای رئیسی تکیه بر ارزش های اساسی انقلاب مکرر انجام گرفت. این مسیر درستی است و توصیه موکد ما هم این مسیر است و در بیاناتشان بر این تاکید کردند. آن مسیری که کشور و ملت را به حقوق اساسی خود میرساند توسل به ارزش های اساسی انقلاب است.
- نفس پیگیری این اهداف موجب این میشود که مردم هم همت کنند و وارد میدان شوند و کلید اصلی حضور مردم در مسائل حلکننده مشکلات است. آن چیزی که حضور مردم را تامین میکند و تشویق به حضور در میدانهای مختلف میکند، مغتنم است. حضور مردم جایگزینی ندارد. هنر اصلی انقلاب هم همین است و هنر اصلی انقلاب این بود که جمهورِ مردم را از یک مجموعه و تودهی منفعل و مصرفی و فاقد یک نگاه ملی و بومی تبدیل به یک مجموعه پرانگیز ه وهمتدار و هدف دار و آرمانخواه کرد. این کار بزرگ انقلاب بود.
- پیش از انقلاب امرِ ملی و مسئله عمومی مطرح نبود و گوشه و کنار ممکن بود کسی حرفی بزند اما مورد توجه قرار نمیگرفت. امام توانست با حرکت خود این توده متفرق را به یک جمع متحد تبدیل کند و این حرکت و کار عظیم و تاریخی و ریشه کردن نظام مستبد پادشاهی را انجام دهد. هرچیزی که بتواند ملت را به یک مجموعه پرشور تبدیل کند، کار مغتنمی است.
- توصیهام به رئیس جمهور محترم این است که در شعارهایشان مردمی بودن و از مردم شنیدن تکرار شده بود. این را از دست ندهید و دولت مردمی که شعار ایشان بود در معنای واقعی کلمه محقق کنند. مردم یعنی همه مردم و بدون امتیازات طبقاتی.
_ حضور در بین مردم نباید از ارتباط با نخبگان غافل کند. ارتباط با نخبگان حرکت لازم و مفید است.
_ دولت باید مظهر وفاق باشد و تغایرات موهومی که بین مردم وجود دارد بایستی با نگاه وفاق آمیز و ملاطفت با مردم این تمایزات را برطرف کرد. گفتگوی صادقانه با مردم هم یکی از کارهایی است که به مردمی بودن دولت کمک میکند.
_ حرف زدن با مردم یکی از کارهایی است دولت مردمی باید متعهد باشد
_ در مسئله مهم اقتصاد باید با برنامه پیش رفت و جزوی از برنامهای باشد که قبلا طراحی شده است. کارهای روزمره نمیتواند مشکلات را حل کند. البته حل مشکلات اقتصادی زمانبر است و یک شبه نمیتوان حل کرد و بایستی همت کرد و این زمان را کوتاهتر کرد و با کمک خدای متعال و هدایت الهی و دعای مستجاب ولیالله الاعظم(عج) این کارها پیش برود.
_ در تشکیل دولت بایستی سرعت عمل بهخرج داد و شرایط کشور اقتضا نمیکند در تشکیل دولت تاخیر بیفتد. هم رئیس جمهور محترم در معرفی وزرا و هم مجلس محترم در اظهارنظر صریح درباب وزرا شتاب به خرج دهند تا زودتر دولت تشکیل شود و مشغول به کار شوند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور در مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری که صبح امروز (سهشنبه 12 مرداد) با حضور حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و مسئولان کشوری و لشکری با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: شرط ادب و احترام در حکم تنفیذ از سوی رهبری انقلاب این بود که دست ایشان را می بوسیدم لکن با شرایط موجود این توفیق از من سلب شد.
وی افزود: بر خداوند متعال شاکرم و سر بر آستان ربوبی می ستایم و شکر نعمتهای بیشمارش به ویژه نعمت اعتماد مردم و نعمت رهبری را به جا می آورم. خورشید تابناک مردمسالاری دینی بیش از 40 سال پیش در این سرزمین با هدایت امام بزرگوار و عظیم الشانمان و با همت والای مردم بزرگ و وظیفه شناس طلوع کرد و مدل حکمرانی نوینی به عالم عرضه شد.
رئیسجمور تاکید کرد: در این مدل حکمرانی نو امر دین در کنار دنیا، امر علم در کنار اخلاق، امر عدالت در کنار پیشرفت، امر عزت در کنار رفاه این مدل به عالم عرضه شد تا همگان پیوند معنویت با زندگی انسان معاصر را بدانند و بدانند که دین می تواند در متن زندگی انسان معاصر حکومت کرده و تمام شئون زندگی انسان را اداره کند و در یک کلام جمهوریت در کنار اسلامیت استقلال در کنار آزادی در هم آمیخت.
رئیسی اظهار داشت: دولتمردان و مسوولان مردم عزیز در این 40 سال بسیار تلاش کردند در جهت تحقق مردم سالاری در این 40 ساله گام برداشتند، آنجا که به رهنموندهای رهبری توجه شد، حوزه پیشرفت ارتقا بود و آنجا که بیتوجهی و کم توجهی به رهنمودهای رهبری و سیاستهای نظام و اقتضای آنجا حوزه مشکلات و گلهمندی بود، بهجاست نسبت به خدماتی که در این 40 ساله انجام شده و کسانی که در پیشرفت کشور نقش داشتند صمیمانه سپاسگذاری کنم.
وی با تاکید بر این که انتخابات 28 خرداد جلوهای از مردمسالاری دینی بود گفت: در این انتخابات مردم علیرغم همه دشمنیهای دشمنان و شرایط بهداشتی و وضعیت کرونایی و مشکلاتی که بود، حضوری باشکوه داشتند و حماسه ای بزرگ خلق کردند؛ حماسه ای که دشمنان را ناامید و دوستان را امیدوار کرد.
رئیسی با بیان این که در حماسه 28 خرداد همه مردم نقش داشتند،گفت: باید از همه اقشار ملت و گویشها و مذاهب و به ویژه از فرهیختگان و همه رهبر معظم انقلاب و کسانی که مردم را به مشارکت در انتخابات دعوت کردند تقدیر و تشکر کرد.
رئیسجمهور اضافه کرد: پیام مردم در 28 خرداد پیام تحول خواهی، عدالتخواهی، مبارزه با فساد و فقر و تبعیض بود. پیام مردم در 28 خرداد پیام اجرای سیاستهای اعلامی نظام مقدس جمهوری اسلامی بود. پیام توجه به ارزشهای والای انقلاب اسلامی و پاسداری و پاسداشت از خون مطهر شهیدان و وصای ارزشمند آنها بود.
وی ابا بیان اینکه پیام 28 خرداد پیام ضرورت رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جامعه بود، ادامه داد: اینها پیامهایی بود که مردم با رای خود از دولت برخاسته از مردم خواستند. از دولت جدید میخواهند که عدالت را تحقق بخشد.با فساد مبارزه کند و به روابط ناسالم اداری، رانت خواری و هرگونه ضد ارزشی که هیچ گونه تناسبی با اساس انقلاب و ارزش های این کشور ندارد، پایان دهد.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در یک کلمه و جمله باید بگویم پیام مردم در 28 خرداد پیام تغییر وضع موجود بود و از دولت خواستند شرایط و وضعیت اقتصادی و تورم بیش از 44درصد و رشد نقدینگی 680 درصدی را پایان دهد.
مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری دوره سیزدهم، در حسینیه امام خمینی(ره) در حال برگزاری است و رهبر معظم انقلاب اسلامی با تنفیذ رأی ملت، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
حضرت آیت الله خامنهای در حکم تنفیذ، حضور پر معنا و عزتآفرین مردم در انتخابات و انتخاب شخصیتی مردمی، پرهیزگار و دارای سوابق درخشان مدیریت را نشانه عزم راسخ ملت بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب یعنی مسیر عدالت، پیشرفت و آزادی دانستند و با اشاره به آمادگی کشور برای حرکت جهشی در همه عرصهها، بر رفع موانع تولید، تقویت پول ملی، توانمندسازی قشرهای متوسط و پایین جامعه و حرکت پر شتاب به سمت جایگاه شایسته کشور تأکید کردند.
متن حکم تنفیذ که حجتالاسلام والمسلمین محمدیگلپایگانی آن را قرائت کرد، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
والحمد لله رب العالمین و صلی الله علی محمّد و آله الطاهرین سیما بقیة الله فی الارضین
خداوند علیم و قدیر را سپاس میگویم که با فضل و عنایت خود، ایران را بار دیگر در آزمون سیاسی و اجتماعی انتخابات، سرافراز فرمود، و ملت عظیمالشأن، در شرایطی پیچیده و دشوار، با حضور پر معنا و عزّتآفرین خود، حاکمیت رأی مردم بر ادارهی امور کشور را نمایان ساخت، و با انتخاب شخصیتی مردمی و عالیقدر، از تبار سیادت و علم، و مزیّن به پرهیزگاری و خردمندی، و دارای سوابق درخشان مدیریت، عزم راسخ خود را بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب که مسیر عدالت و پیشرفت و آزادی و عزّت است، نشان داد.
امروز میهن عزیزمان، تشنهی خدمت و آمادهی حرکت جهشی در همهی عرصهها، و نیازمند مدیریتی با کفایت و جهادی و دانا و شجاع است که بتواند توانمندیهای آشکار و نهفتهی ملت، بویژه جوانان را که بسیار فراتر از مشکلات است، بسیج کرده و به میدان کار و تلاش سازنده آورد؛ موانع را از سر راه تولید بردارد؛ سیاست تقویت پول ملّی را بجِدّ دنبال کند، و قشرهای متوسط و پایین جامعه را که سنگینی مشکلات اقتصادی بر دوش آنها است، توانمند سازد؛ مدیریتی که با مشی فرهنگی خردمندانه، مسیر اعتلای مادی و معنوی ملت ایران را هموار کرده، حرکت کشور به سمت جایگاه شایستهاش را شتاب بخشد.
اکنون با تشکر از مردم عزیز و با پیروی از گزینش آنان، رأی به عالم فرزانه و خستگیناپذیر و کارآزموده و مردمی، جناب حجةالاسلام آقای سیدابراهیم رئیسی را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم و از خداوند متعال توفیق و سربلندی ایشان و همکارانشان را مسألت مینمایم و یادآوری میکنم که رأی ملت و تنفیذ اینجانب تا هنگامی است که مشی همیشگی ایشان در پیمودن صراط مستقیم اسلام و انقلاب ادامه داشته باشد که به فضل الهی چنین خواهد بود انشاءالله.
و السلام علی عباد الله الصالحین
سیّدعلی خامنهای
۱۲ مرداد ۱۴۰۰
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در مراسم تنفیذ رئیس جمهور منتخب اظهار کرد: خداوند را شاکر هستم که فرصت داده شد تا گزارشی از روند انتخابات ۱۴۰۰ را به محضر شریف رهبر انقلاب و مردم برسانم؛ مردمسالاری دینی شاخصه جمهوری اسلامی است و مسئولان کشور بدون واسطه و با واسطه انتخاب میشوند.
رحمانی فضلی گفت: جمهوری اسلامی ۴۰ انتخابات را برگزار کرده که با نهایت دقت و امنیت برگزار شده است، انتخابات این دوره با دورههای قبل متمایز است چراکه در شرایطی انتخابات برگزار شد که کشور درگیر اعمال شدید تحریمهای ظالمانه، وضعیت اقتصادی نامناسب، شیوع کرونا، تبلیغات سو دشمنان و با ۴ انتخابات روبه رو بود.
وی افزود: وزارت کشور به عنوان متولی امر انتخابات، فراهم سازی تمهیدات لازم را با سرلوحه قردادن رهنمودهای رهبری و با تکیه بر اصول بیطرفی، قانونمداری و... در دستور کار قرار داد، تا ضمن ایجاد شور انتخابات بیشتر امکان حضور بیشتر مردم را فراهم کند که با همکارانم در ستاد انتخابات کشور صورت گرفته است.
مراسم تنفیذ حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی رئیس جمهور منتخب امروز در حسینیه امام خمینی (ره) آغاز شد.